Výhody oproti tradičným prostriedkom:
Spoločnosť Nimos s.r.o. na základe požiadavky trhu a tlaku EU pozastaviť používanie chemických, zdraviu a životnému prostrediu škodlivých a nebezpečných látok zameriava na výskum, vývoj, výrobu a predaj nových jedinečných, ekologicky nezávadných a pritom veľmi účinných dezinfekčných a čistiacich produktov na základe vlastných receptúr a know-how. Na základe toho vie promptne reagovať na akékoľvek nové požiadavky trhu.
Potravinárska výroba:
- plošná, prístrojová dezinfekcia potravinárskych prevádzok
- sterilizácia obalov pre potravinárske výrobky
- v aplikačných koncentráciách bez zápachu
- omytím v roztoku sa zvyšuje odolnosť proti pliesňam, hnilobe, bakteriálnej nákaze čerstvých produktov
- dezinfekcia prichádzajúcej a oplachovej vody
- predlžuje životnosť zeleniny, ovocia a rezaných kvetín
- dezinfekcia všetkých plôch vo výrobnom procese
- čistenie zariadenia bez ďalších prísad
- všeobecná dezinfekcia, kontrola rastu húb v priestoroch
- dezinfekcia rôznych produktov pred balenia.
Výroba nápojov a sirupov:
- lieči vstupnú vodu
- účinne dezinfikuje všetky plochy vo výrobnom procese
- umývačky fliaš, plniace linky, čerpadlá, filtre, nádrže, vodné nádrže, studne
- účinne dezinfikuje všetky zariadenia, potrubia, pracovné utierky, atď.
- chráni potrubie, chladiace zariadenia, systémy čistenia vzduchu
Záhradníctvo, poľnohospodárstvo:
- omytím v roztoku sa predlžuje životnosť ovocia, zeleniny a kvetín pri skladovaní
- dezinfikuje sadbu, stimuluje zrýchlený rast rastlín a zvyšuje množstvo kvetov a plodov
- dezinfikujte obilie pre uskladnení
- potláča patogénne huby na rastlinách
- predlžuje životnosť zeleniny, ovocia a rezaných kvetín
- dezinfikuje zavlažovaciu vodu a znižuje odpadové toxicity
Živočíšna výroba (chov prasiat, hydiny a hovädzieho dobytka):
- zvyšuje vitalitu, odolnosť a zlepšuje plodnosť
- upravuje odstránenie následkov vzniku prsnej žľazy, preháňania a infekcie
- zlepšuje utilizáciu krmiva
- zvyšuje rast a zlepšuje prírastky
- pre sprejovanie peria a likvidáciu mikroorganizmov
- konzervuje siláž a znižuje škodlivé stoky do vodného systému
- neutralizuje pachové látky
- pre dezinfekciu chovných objektov
- údržba mliečnych technológií
- likvidácia škodcov na koži
Konkrétne pozitívne účinky v procesu produkcie mäsa:
- znižuje úmrtnosť v celkovej šírke produkčného cyklu, hlavne u prasiat a kurčiat
- znižuje náklady na používanie represívnych a preventívnych liekov, predovšetkým antibiotík
- zvyšuje produktivitu výkrmu – vyššie zhodnotenie kŕmnych dávok
- významne znižuje respiračné ochorenia v prípade aerosólovej aplikácie
Veterinárna oblasť:
- všeobecná dezinfekcia
- povrchové čistenie a zahmlievanie proti baktériám vo vzduchu
- asimilácia krmiva
- všeobecný podporovateľ dobrého zdravotného stavu a ochranca zdravia pri pridávaní do pitia (znižuje úmrtnosť)
- likvidácia mikroorganizmov v perí
- likvidácia aeróbnych a neaeróbnych baktérií prostredníctvom zahmlievania
- čistenie zariadení bez ďalších prídavkov
Systémy úpravy vody, plavecké bazény:
- odstraňuje bio film na vodných zariadeniach
- nedráždi oči ani kožu
- je bez zápachu po chlóre
- znižuje nároky na údržbu
- znižuje používanie chemikálií v obdobných procesoch
- nevytvorí toxické odpady
- zvyšuje bezpečnosť pracovníkov
- pH – neutrálna a nekorozívna – nespôsobuje koróziu
- odpovedá normám Svetovej zdravotníckej organizácii (WHO) a nemeckým normám pre pitnú vodu (TVO)
- zabíja všetky mikroorganizmy (baktérie, pliesne, s1pory, víry, …)
Zdravotníctvo:
- odstraňuje a je prevenciou legionelly
- výroba sterilní vody
- dezinfekcia tkanín aplikovaná vo forme aditíva do pračiek
- dezinfekcia vzduchu a čistenie priestorov a povrchov
- osvedčená biocídna účinnosť (zabíja všetky baktérie)
- studená sterilizácia lekárskych nástrojov